Content Marketeer… Eline vertelt er meer over!

Hé Eline, leuk om met je te spreken! Kun je iets meer over jezelf vertellen?

Yes! Ik ben Eline, en ik woon sinds vorig jaar in Drempt. Eerst heb ik een aantal jaar gewerkt als Marketeer, tussendoor nog een reis gemaakt van 8 maanden in Azië & Oceanië en inmiddels ben ik via Elise bij Ubbink Centrotherm Group terechtgekomen.

Mijn achtergrond ligt vooral in de Marketing en visuele content. Video’s maken vind ik bijvoorbeeld heel leuk. Zo vlog ik dagelijks naast mijn werk. Niet over mijn werk, maar mijn volgers weten wel dat ik bij Ubbink Centrotherm Group werk als Content Marketeer.

Tof! Je hebt dus al wat jaartjes marketingervaring. Wat vind je zo leuk aan het vak van Content Marketeer?

Marketing is heel breed. Je hebt heel veel vlakken op het gebied van marketing. Als je tegen iemand zegt: “ik ben Marketeer”, dan heeft iemand eigenlijk nog steeds geen idee wat je precies doet.

Een Online Marketeer is natuurlijk heel anders dan een Content Marketeer. Het creëren van content vind ik wel echt het leukst. Voor mijn gevoel is dat het meest creatieve stuk. Maar ook het nadenken over een contentstrategie, daar krijg ik energie van. Eigenlijk het hele proces van A-Z.

Dan is Content Marketeer dus echt een functie voor jou! Hoe bevalt het tot nu toe bij Ubbink Centrotherm Group?

Ja goed! Ik heb hele leuke collega’s, waar ik goed contact mee heb. Ik vind het fijn dat je naast hard werken ook lol hebt met elkaar. En dat je bijvoorbeeld even je weekend met elkaar deelt. Dat draagt toch bij aan een fijne werksfeer.

En met welke projecten ben je nu bezig of komen eraan?

Verschillende dingen, zo ben ik on the side bezig met video. Er zijn video’s die vertaald moeten worden naar verschillende talen. Dit pak ik op met externe bureaus. Daarnaast pak ik een project op dat te maken heeft met 3D afbeeldingen.

Wat ik ook een leuk project vind, is dat we aan het kijken zijn naar Ubbink branded premiums voor klanten en collega’s. Ik ga dit nu pitchen bij de internationale marketing collega’s op de volgende internationale marketingvergadering. Producten waar je dan aan kan denken zijn thermomokken, strandlakens, en mooie items voor klanten. Ik vind het leuk om hierover na te denken en mee bezig te zijn. Hierin is het helemaal out of the box en alles kan.

Je bent via MAVEIN bij Ubbink Centrotherm Group terechtgekomen. Hoe heb je dit eigenlijk ervaren?

Ja, positief! Het was even wennen in het begin, zoals met verlofuren en ziekte, maar werken met het MAVEIN systeem gaat goed. Wat ook fijn was dat ik me sterker voelde om mijn zwangerschap bekend te maken, omdat naast Ubbink Centrotherm Group ook MAVEIN meekeek. Hier heb ik bij mijn vorige zwangerschap een mindere ervaring mee gehad, maar dit is nu heel positief verlopen.

Gelukkig!

Laatste vraag; jij hebt natuurlijk al wat jaren ervaring, maar wat zou je tegen iemand zeggen die aan het begin van zijn Marketing carrière staat?

Ik denk, als ik terugkijk hoe ik was als beginnend Marketeer, dat ik dan toch wel een beetje angstig was. Je komt natuurlijk net uit de schoolbanken. Je hebt wel een aantal stageperiodes achter de rug, maar eerlijk gezegd heb je nog niet zo’n goed idee wat er van je verwacht wordt en hoe je de dingen aan moet pakken. En ook na een aantal jaren kan ik zeggen dat leren een continue proces blijft.

Je probeert natuurlijk nog steeds dingen voor de eerste keer uit, maar je hebt wel het zelfvertrouwen omdat je al dingen hebt gedaan die werken. Ikzelf kwam destijds in mijn eentje terecht op een marketingafdeling, en ik had niemand die mij kon helpen. Uiteindelijk kwam het wel goed. Ik heb wel de spirit van ‘ik doe het gewoon’, maar ik was heel erg onzeker.

Mijn advies is om je vooral niet te druk te maken in het begin. Vertrouw erop dat het goedkomt, wees niet bang voor fouten maken en leer daarvan zodat je het de volgende keer weer beter doet. Met de ervaring komt ook het zelfvertrouwen. Op een gegeven moment weet je echt wat je kan.

Mooie afsluiter. Bedankt Eline!

 


Zie jij een uitdaging als Marketeer ook wel zitten? Misschien wel bij Ubbink of een ander leuk bedrijf? Neem dan contact op met Elise Burgers om eens praten over de opties 06 – 8380 1380.