Enjoy your career – Suzanne & Mervenaz

Suzanne (59) en Mervenaz (31) begonnen nét voor de corona lockdown op de Customer Service afdeling van Kingspan Insulation. De eerste weken van hun nieuwe baan verliep iets anders dan ze hadden verwacht.

#OpenToWork

Zowel Suzanne als Mervenaz waren actief aan het zoeken naar een nieuwe baan. Suzanne was al bekend binnen MAVEIN en door onze Accountmanager Kai benaderd voor deze functie. Mervenaz had op aanraden van een ex-collega haar LinkedIn account ingesteld op #Opentowork en de vacaturemeldingen ingeschakeld „vanuit daar kwam ik de vacature tegen die bij MAVEIN open was, en dacht; ja heb je, nee kan je krijgen”.

Kingspan Insulation werkt thuis

Kingspan Insulation is marktleider op het gebied van isolatie. Zij voorzien hun klanten in de bouwsector van, en advies over, hoogwaardige hardschuim isolatie. Suzanne begon een maand eerder dan Mervenaz. „De start was normaal, niet wetende dat na een paar weken wij allemaal vanuit huis zouden gaan werken. Het was even omschakelen omdat mijn inwerktraject nog niet afgerond was. Tijdens het thuiswerken kon ik online trainingen volgen. Nu zijn we weer voor de helft van de tijd op kantoor en de andere helft thuis aan het werk.  Ik ben er het meest trots op dat we dit allemaal toch vrij snel voor elkaar hebben gekregen om vanuit een totaal nieuwe situatie het werk gewoon te laten doorgaan.”

Online inwerkschema

Voor Mervenaz ging het helemaal in een stroomversnelling; „Eigenlijk kwam ik in een aparte situatie terecht, in maart was ik begonnen bij Kingspan Insulation en in de tweede week van mijn inwerktraject kwam ik al thuis te zitten door de maatregelen om corona. Ondanks dat alles nieuw voor me was en ik het systeem niet kende heb ik mijn hoofd koel gehouden. Ik ben nu 4 maanden verder en als ik terug kijk mag ik best zeggen dat ik trots op mezelf ben, dat ik mezelf sterk heb gehouden en goed door deze corona crisis heen ben gekomen. Daarvoor wil ik mijn leidinggevende, Dano Harmsen bedanken. Hij heeft me via een inwerkschema ondersteund en alles stap voor stap laten leren en elke keer wat meer vrijheid in mijn werkzaamheden gegeven wat mij zelfvertrouwen gaf.”

Na flexcontract snel in dienst bij Kingspan

Beiden zijn via een flexcontract bij Kingspan gestart en inmiddels hebben ze allebei een contract vanuit Kingspan gekregen. Iets waar ze erg trots op mogen zijn en wat ze zeker bereikt hebben met hun inzet en discipline tijdens de periode dat ze vanuit huis werkte. Suzanne zegt daarover; „de begeleiding vanuit MAVEIN is goed. Iedereen staat meteen klaar voor je. Als ik een vraag had, kreeg ik heel snel een antwoord terug. Ik vind Mavein een bijzonder aangename werkgever die alles goed geregeld heeft. De mensen bij MAVEIN hebben er een neus voor om de juiste persoon aan de juiste werkplek /werkgever te koppelen. Dankzij MAVEIN heb ik nu een contract bij Kingspan. Leeftijd speelt geen rol.” Ook Mervenaz kijkt er met een goed gevoel op terug; „Tijdens mijn periode bij MAVEIN ben ik begeleid door Kai Aalberts. Eigenlijk klikte het meteen al na het interviewgesprek. Kai heeft de functie bij Kingspan zo leuk gebracht waardoor ik nu hier werkzaam ben. Wij hebben ook regelmatig zowel telefonisch als e-mail contact gehad. Begeleiding was goed, Kai heeft me altijd vroegtijdig op de hoogte gebracht van de laatste updates etc. De reden dat ik nu bij Kingspan werkzaam ben is mede dankzij Kai, bedankt!

Quote Mervenaz Kingspan Insulation