10 jaar ondernemen in Arnhem

Nieuwsartikel over REP Recruitment, onze zusterorganisatie.

ARNHEM – Bas Roosenboom en André Poorterman van REP Recruitment jagen op topmanagement. Ze hebben de crisis van de afgelopen jaren doorstaan door ‘af te zien van poespas en een dure kantoorvilla’.

Jonge honden in de uitzendbranche waren Roosenboom en Poorterman 10 jaar geleden nog. Ze hadden al ervaring in het werven van personeel aan de top, trokken de stoute schoenen aan en begonnen voor zichzelf, op een klein kantoor op de Simon Stevinweg op bedrijfsterrein Het Broek.

REP Recruitment

Tegenwoordig zitten ze met hun team in een bescheiden ruimte in een kantoorpand aan de Jansbuitensingel. “In het begin vonden we dat we al een buitenlandse opdracht hadden als het bedrijf uit Groningen kwam”, grinnikt Roosenboom. “Nu zitten de opdrachtgevers over de hele wereld. Dan ben je zomaar bezig om voor een Spaans bedrijf te bemiddelen, terwijl de beste kandidaat uit Griekenland komt.”

Bedrijfscultuur

Bedrijven die op zoek zijn naar een directeur of manager lichten ze grondig door. “De opdrachtgevers zoeken de juiste man of vrouw op de juiste plaats. Om dat goed te doen, zorgen we voor testen voor de kandidaten en interviews op ons kantoor. Tegelijkertijd interviewen we de werkgevers, proberen we de bedrijfscultuur te doorgronden. Een vakbekwaam iemand vinden is 1, een kandidaat vinden die ook nog past in de sfeer van het bedrijf is 2. Uit diverse onderzoeken blijkt dat onze kandidaten langer in dienst blijven bij bedrijven en sneller carrière maken. Daar zijn we trots op.”

Bron: © De Gelderlander 17 maart 2016