De eerste weken van… Janta Visser

Hey Janta! Hoe is het ermee en wie ben jij eigenlijk?

Hé hallo, met mij gaat het prima, dank je. Mooie vraag; wie ben ik eigenlijk? Nou, ik noem mezelf nog graag een jonge (ahum) dame met Friese roots. Deels opgegroeid in Friesland met mijn ouders en oudere broer, mijn nuchterheid en directheid heb ik meegenomen naar Overijssel waar ik het grootste deel van mijn leven heb gewoond. Inmiddels woon ik alweer bijna 4 jaren in Arnhem.

Mijn vader had een eigen winkel en als klein meisje wilde ik altijd al bij hem in de winkel zijn en met mensen praten. Hen de beste groenten en fruit verkopen, maar vooral weten wat zij die dag allemaal hadden gedaan en het liefst ook weten waarom ze dat hadden gedaan. Nu, heel veel jaren later, realiseer ik mij dat ik altijd al graag met mensen in contact ben. Ik ben vrij nieuwsgierig van aard en stel ook graag kritische vragen. Ik vind het namelijk erg interessant wat iemand beweegt en hoe ik bepaalde kwaliteiten in iemand naar boven kan halen en juist de obstakels die je tijdens deze reis tegenkomt, geven mij motivatie om door te gaan en te graven naar talent, maar ook naar de valkuilen. Dit doe ik wel echt graag op mijn eigenzinnige (ik ben dus ook best eigenwijs) manier.

Toen ik een aantal jaren geleden kennis maakte met de wondere wereld van de arbeidsbemiddeling, wist ik dat ik hierin verder wilde. Hier kan ik alles van organisaties te weten komen en mensen oprecht verder helpen in hun carrière. Dus; hier ben ik!

Je bent op kantoor al druk in de weer, maar kun je iets meer vertellen over wat je doet?

Poeh, dit varieert echt elke dag. Gelukkig maar, want ik ben ook zeker niet het type dat graag stilzit of repeterend werk wil doen. Kort en goed; ik faciliteer mijn team om het beste uit zichzelf te halen. Lekker algemeen he?! Wat dit in de praktijk betekent is dat we het ene moment samen in de auto springen om klanten te adviseren over het aantrekken van de juiste (niet de beste) talenten, het andere moment talenten te spreken om hen te adviseren in hun zoektocht naar een uitdaging die past bij hun kwaliteiten en de juiste match te kunnen maken.

Dit nemen wij heel serieus door enerzijds goed te luisteren en anderzijds door vragen te stellen om tot de kern te komen. Dit doe ik samen met een stel gedreven eigenzinnige dames. Mijn rol hierin, is ook hen bewust te laten worden van waar zij goed in zijn en hoe zij in hun kracht komen te staan.

Duidelijk! En hoe heb je tot nu toe de eerste weken ervaren?

Dit was wel even wennen…. Ik kom uit een grote corporate organisatie waar ik precies mijn weg wist te vinden, iedereen kende en mijn eigen toko draaide. Dan opeens kom je ergens waar jij “de nieuwe collega” bent. Tegelijkertijd heb ik heel bewust deze keuze gemaakt en voelde ik mij vanaf dag 1 welkom. Ik wilde gaan bouwen in een organisatie waar de lijnen kort zijn en dat is meer dan gelukt. Gelijk kreeg ik de vrijheid én het vertrouwen om zaken op mijn manier te doen. Ik zie veel potentie rondlopen binnen deze club en dat geeft energie om aan de slag te gaan!

Waar krijg je nou echt een energieboost van?

Kwalitatief resultaat boeken. Ik word heel blij van resultaten. Dit betekent namelijk dat wij ons vak goed uitoefenen en partners hebben kunnen helpen aan nieuw talent en onze talenten goed hebben kunnen adviseren in hun zoektocht. De samenwerking met elkaar hierin is onwijs belangrijk, dan kom je ook echt weer op dat stuk luisteren en doorvragen.

Wat zijn de grootste uitdagingen volgens jou binnen de bemiddelingsbranche?

De manier waarop je te werk gaat. De recruiters vliegen je om de oren. Ik wil hier zeker niet mee zeggen dat wij als organisatie uniek zijn, maar wel dat de mensen die binnen een organisatie werken de kans hebben het verschil te maken. Hier ligt de uitdaging; hoe pak je zaken aan, ben je oprecht geïnteresseerd of wil je alleen maar scoren? Dit werkt op korte termijn, maar wil je echt als partner bekend staan, dan moet je hierin willen investeren. Dit betekent ook dat je eerlijk moet zijn in zaken die je niet kan en bewust worden dat dat prima is. Je kan simpelweg niet alles doen en zeker niet alles beloven.

Als je één gouden regel voor succes in je werk zou moeten noemen, wat zou dat dan zijn (en waarom?)?

Wees authentiek! Ik geloof oprecht dat je alleen dan succesvol kan zijn. Wat succes is, is ook weer voor iedereen anders en dat is maar goed ook. Als je bereid bent om erachter te komen wat succes voor jou is en hoe je daar kan komen op jouw eigen manier, ben je ook het meest gelukkig in wat je doet. Natuurlijk worstel ik hier zelf ook wel eens mee en dat is het fijne aan in een team werken, we kunnen elkaar hierbij helpen en elkaar ook feedback geven. Als je ziet wat je doet, ervaart wat dit voor jou en een ander betekent, kan je zelf achter het stuur kruipen en gaan.

Bedankt Janta!