Ontmoet Yara en Kinza: van hectiek tot succesvolle marketingstappen

Yara en Kinza, de gezichten achter de marketing van TAB Benelux. Ze nemen ons mee in een hectische periode en geven een inkijkje in hoe het is om marketeer te zijn in een technische branche.

Hi Yara en Kinza, leuk om met jullie beiden te spreken! Hoe gaat het ermee?

Yara: Goed! Met werk heb ik een goede balans gevonden.

Kinza: Ook aan mijn kant gaat het goed. We hebben een hectische periode achter de rug, maar hier zijn we gelukkig soepel doorheen gekomen. Je past je aan en dat houdt je
scherp. Verder blijft het momenteel groeien met opdrachten en aanvragen. Ja dat gaat gewoon lekker.

Met die hectische tijd bedoel je denk ik de naamswijziging van TAB Benelux?

Kinza: Ja klopt, dit had best wel een grote impact. Ik wist al een poos dat dit eraan kwam, maar kreeg relatief kort van tevoren te horen wat de officiële datum was. Dan maak je natuurlijk een plan dat alles op tijd geregeld is, maar zodoende was het wel even hectisch.

“Je kan het zo gek niet bedenken, maar overal staat een naam of logo op.”

Kinza: Dan heb ik het niet alleen over online uitingen, maar ook offline. Toevallig heb ik het laatst geteld, maar we hebben 29 service bussen door het land rijden. Ook die moesten allemaal voorzien worden van de nieuwe naam. Zo waren er nog veel meer taken omtrent communicatie waar we mee aan de slag moesten, zowel intern al extern.

Yara links, Kinza rechts

Hebben jullie daar ook hulp bij gehad? Want het was natuurlijk de eerste keer dat jullie zoiets deden.

Kinza: Het was toch wel heel fijn om dit met Yara te kunnen doen. Ze kwam wel echt op het juiste moment binnen. Uiteraard hebben we verder ook hulp gehad van het management. Maar grotendeels hebben we het toch wel met z’n tweeën gedaan. Dat geeft veel voldoening.

Yara jij bent nu 5 maanden aan de slag als Marketeer. Als ik het goed heb je eerste Marketing job. Hoe bevalt het tot nu toe?

Yara: Eigenlijk wel heel goed. Ik krijg veel vrijheid en dat vind ik heel fijn. Ik krijg de mogelijkheid om te doen waar mijn passie ligt en waar ik ook al verstand van heb. Echt het grafische stukje en alles wat daarbij komt kijken. Verder ben ik ook veel bezig met de Social Media.

Kinza: Met heel leuk respons al! Ja daar zien we echt de resultaten al van.

Want Kinza, jij werkt al wel een aantal jaar als Marketeer en bent bij TAB Benelux doorgegroeid naar Marketing Manager. Is er een moment geweest waarop je dacht, ‘Yes hier ben ik wel even trots op!’?

Kinza: Eigenlijk had ik dat al in mijn eerste rol. Ik kwam net uit de schoolbanken en het was mijn eerste echte serieuze baan. Het eerste ding waar ik heel veel voldoening van kreeg, was het helpen van mijn collega’s. Heel fijn om dan mensen te kunnen helpen met iets simpels als een PowerPoint presentatie maken. De reactie die je dan krijgt, daar kreeg ik heel veel voldoening van.

“Alsof je het wiel had uitgevonden.”

Verder was er destijds nog geen webshop. Dit project ben ik gestart en zo heb ik grotendeels zelfstandig de webshop opgebouwd met behulp van de web builders. Marketing blijft moeilijk meetbaar, maar dit was wel iets heel zichtbaars.

Staan er nog leuke projecten op de planning de komende tijd?

Kinza: We zijn onder andere bezig met het organiseren van beurzen. Dat deden we natuurlijk al, maar het kan wel zijn dat we dat met alle wijzigingen van de afgelopen tijd op een andere schaal gaan oppakken. Een grotere ontwikkeling is dat we meer op een internationaal niveau gaan samenwerken. Nu alle koppen bij elkaar zijn, kunnen we dit ook echt gaan uitrollen.

Tof! Wat is er nou zo leuk aan werken in een technische branche?

Yara: Wat ik vooral de uitdaging vind is om een product als een accu te promoten. Het is uitdagend om telkens weer wat nieuws te verzinnen. Verder hebben we een redelijk jong team, waarvan veel collega’s hier ook echt zitten vanwege de sfeer in het bedrijf.

Kinza: Ja dat is echt dat familiaire karakter dat je hier terugziet. Wat Yara zegt, het maakt eigenlijk niet precies uit wat we verkopen, maar we doen het met z’n allen.

Welke tip zouden jullie meegeven aan iemand die op dit moment aan het solliciteren is voor een nieuwe baan?

Yara: Ik ben altijd van het doen wat je leuk vindt en kijken waar het schip strand.

“Lekker op je plek zitten is het belangrijkste.”

Kinza: Uiteindelijk is de werksfeer heel bepalend. Luister goed naar jezelf, kijk wat jij leuk vindt. Ik ben van mening dat als jij iets leuk vindt, je dat ook kan manifesteren om daar goed in te worden. Verder wees altijd eerlijk en open. Als er iets is, gewoon delen. We zijn allemaal mensen.

Mooie adviezen! Bedankt voor jullie tijd.